Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g alg morskich, suszonych np. wakame (patrz wskazówka)
-
800 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado
-
3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g cukru
-
10 g sosu sojowego
-
20 g mirinu
-
50 g octu ryżowego
-
ziarna sezamu do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
525 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny brokuł z kokosową posypką
35 min
Duo z buraka
35 min
Zielona miska Buddy ze szparagami i dzikimi ziołami
50 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Pierś z kurczaka z pesto z bryndzą
14 godz.
Sałatka La vignarola z parmezanowymi supełkami
3 godz. 45 min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Papryka po włosku
40 min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min