Urządzenia i Akcesoria
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
10 g alg morskich, suszonych np. wakame (patrz wskazówka)
-
800 g ogórków obranych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 awokado
-
3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g cukru
-
10 g sosu sojowego
-
20 g mirinu
-
50 g octu ryżowego
-
ziarna sezamu do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
525 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
GRILL
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cykoria zapiekana w cieście francuskim
1 godz. 5 min
Tabbouleh z surowymi warzywami
1 godz. 45 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Bakłażan (sous-vide) z miso (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Bakłażany z glazurą miso (Nasu dengaku)
1 godz.
Sałatka z pieczonym bakłażanem z dressingiem tahini
45 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 godz. 30 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1 godz.
Surówka z jarmużem, jabłkiem i papryką
1 godz. 15 min
Zupa z ciecierzycy, dyni i jarmużu
45 min
Sałatka z ogórków z sezamem i wakame
1 godz.
Kalafior z purée z groszku
40 min