
Urządzenia i Akcesoria
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
150 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
150 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
150 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
40 g oleju
-
1000 g wody
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
20 g masła
-
350 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
rukola (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
446.8 kcal /
1870.5 kJ
Białko
33.3 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
982.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska