Tagliatelle z zielonymi szparagami
TM5 TM6

Tagliatelle z zielonymi szparagami

Składniki

  • 450 - 500 g zielonych szparagów
  • 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 45 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g świeżego korzenia imbiru, obranego, pokrojonego na kawałki
  • 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 300 g wody
  • ½ płaskiej łyżeczki soli
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 180 g makaronu, suchego, tagliatelle, o długim czasie gotowania
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 5 - 10 g natki pietruszki, tylko liście, drobno pokrojonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1452 kJ / 346 kcal
Białko
11.8 g
Węglowodany
37.5 g
Tłuszcz
18.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie