Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 2 ząbki czosnku
- 45 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście
- 20 g oliwy z oliwek
- 300 g wody
- ½ płaskiej łyżeczki soli
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 450 - 500 g zielonych szparagów, bez bez twardych końcówek, pokrojonych na 5 cm kawałki
- 200 g śmietany, 18% tłuszczu
- 180 g makaronu, suchego, typu tagliatelle, o długim czasie gotowania
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście, posiekanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1604.1 kJ / 383.4 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 478.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50min
Risotto szparagowe
20min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45min
Spaghetti z sosem szparagowym
55 min
Makaron orzo z łososiem i szpinakiem
45min
Risotto z kurkami
35min
Spaghetti aglio e olio
35min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami
50min
Tagliatelle z sosem kurkowym
35min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25min
Farfalle z tagliatelle z cukinii w sosie z mascarpone Laury Drost
50min