Urządzenia i Akcesoria
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Oliwa ziołowa
-
1 łyżka mieszanych ziół, suszonych (np. pietruszki, bazylii, oregano)
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Zupa krem
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oliwy z oliwek
-
200 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
400 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
¾ - 1 łyżeczka soli (patrz wskazówka)
-
500 g wody
-
100 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
870.7 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
1213.8 kJ /
290.1 kcal
Tłuszcz
23.9 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min