
Urządzenia i Akcesoria
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Oliwa ziołowa
-
mieszanych ziół, suszonych (np. pietruszki, bazylii, oregano)1 łyżka
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Zupa krem
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek30 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki200 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki400 g
-
soli (patrz wskazówka)¾ - 1 łyżeczka
-
wody500 g
-
serka kremowego podzielonego na kawałki100 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
czosnku, granulowanego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
-
papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
290.1 kcal /
1213.8 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
23.9 g
Węglowodany
17.6 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
870.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min