Urządzenia i Akcesoria
Tajski makaron curry z warzywami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
10 g kolendry, świeżej
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
-
100 g żółtej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
-
30 g oleju kokosowego
-
100 g groszek cukrowy, mrożony w strączkach, przekrojonego na pół
-
40 - 70 g czerwonej pasty curry
-
400 g mleczka kokosowego
-
200 g wody
-
200 g makaronu jajecznego, suchego typu chow mein, przełamanego na pół
-
2 łyżki ziaren sezamu, białego
-
10 - 20 g sosu sojowego
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.1 g
Kalorie
2149.9 kJ /
513.5 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
4.1 g
Węglowodany
52.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Curry warzywne z ryżem
1 godz.
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Makaron z sosem orzechowym w stylu tajskim
25 min
Nasi goreng wegetariański
45 min
Pad Thai z krewetkami
45 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Pad Thai z kurczakiem
30 min
Tofu po koreańsku
1 godz. 20 min
Azjatycki ryż z warzywami
1 godz. 30 min
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Pad thai
45 min