Tajski makaron curry z warzywami

Tajski makaron curry z warzywami

3.8 1.5K oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • 10 g kolendry, świeżej
  • 100 g czerwonej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
  • 100 g żółtej papryki pokrojonej w paski (0,5 x 6 cm)
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 g groszku cukrowego w strączkach, przekrojonego na pół
  • 40 - 70 g czerwonej pasty curry
  • 400 g mleczka kokosowego
  • 200 g wody
  • 200 g makaronu jajecznego, suchego typu chow mein, przełamanego na pół
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego
  • 10 - 20 g sosu sojowego
  • 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 513.5 kcal / 2149.9 kJ
Białko 11.1 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 52.5 g
Błonnik 4.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...