
Urządzenia i Akcesoria
Kremowy sos brokułowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki60 g
-
orzechów nerkowca60 g
-
wody800 g
-
soli1 ½ - 2 łyżeczki
-
różyczek brokułu600 g
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
ząbki czosnku3
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
oliwy z oliwek30 - 40 g
-
papryki wędzonej, mielonej½ - 1 łyżeczka
-
jogurtu greckiego140 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
282 kcal /
1179 kJ
Białko
11.6 g
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Risotto z cukinii
45 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Makaron z pesto z buraka (TM5, TM6)
25 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min