Urządzenia i Akcesoria
Kremowy sos brokułowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 2 cm kawałki
-
60 g orzechów nerkowca
-
800 g wody
-
1 ½ - 2 łyżeczki soli
-
600 g różyczek brokułu
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 - 40 g oliwy z oliwek
-
½ - 1 łyżeczka papryki wędzonej, mielonej
-
140 g jogurtu greckiego
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.6 g
Kalorie
1179 kJ /
282 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARYNATY I SOSY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sos szpinakowy; Sos cztery sery (do makaronu)
30 min
Risotto z cukinii
45 min
Ryżowe pulpety z kalafiorem
1 godz. 30 min
Sos szpinakowo-śmietanowy
30 min
Makaron z sosem dyniowym i ciecierzycą
30 min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50 min
Risotto z jarmużem
50 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min