Pulpety z indyka i kaszy kuskus
TM6 TM5

Pulpety z indyka i kaszy kuskus

4.6 (499 ocen)

Składniki

Pulpety z indyka i kaszy kuskus

  • 50 g kaszy kuskus
  • 120 g wody, wrzącej
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 400 g mięsa z indyka, bez skóry i kości, bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego

Sos pomidorowo-ziołowy

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 35 g suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki bazylii, suszonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1085 kJ / 259 kcal
Białko
21.7 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
2.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy