Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
2 morele, suszone, bez pestek przekrojone na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta czosnku, mielonego
-
1 szczypta natki pietruszki, suszonej
-
250 g mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
-
30 g sera feta pokrojonego na kawałki
-
30 g płatków owsianych, błyskawicznych
-
1 jajko
-
30 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
400 g przecieru pomidorowego, typu passata
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15.6 g
Kalorie
938.5 kJ /
224.2 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Zupa gulaszowa z ciecierzycą i cielęciną (dla dzieci)
45 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Sos boloński z cielęciną (dla dzieci)
1 godz.
Purée warzywne z indykiem (dla dzieci)
1 godz.
Purée z buraków z gruszką i sokiem z granatu (dla dzieci)
50 min
Purée ziemniaczane z cukinią i cielęciną (dla dzieci)
1 godz. 35 min
Purée z batatów, cukinii i pora (dla dzieci)
25 min
Cielęcina z warzywami (dla dzieci)
50 min
Kurczak z warzywami (dla dzieci)
30 min
Purée z mięsa i szpinaku
40 min
Purée z warzyw i ryby
45 min