Urządzenia i Akcesoria
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
8 porcji
Składniki
Pulpety drobiowe
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
600 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ - ½ łyżeczki chili, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 jajko
-
30 g bułki tartej
Sos
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
4 ząbki czosnku
-
¾ - 2 łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego (patrz wskazówka)
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g ryżu
-
2 łyżeczki majeranku, suszonego
-
3 łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1000 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w paski (0,5 x 3 cm)
-
300 g wody
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
416.5 mg
Białko
20.3 g
Kalorie
1002.8 kJ /
239.5 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1h
Kurczak po myśliwsku
50min
Kurczak w cebuli, papryce i oliwkach z ryżem
50min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45min
Wolno gotowane udka z kurczaka w sosie paprykowym z ryżem (z osłoną noża miksującego)
4h 45min
Gulasz z kurczakiem, chorizo i ziemniakami
50min
Kurczak w sosie paprykowym
1h
Potrawka z polędwicy wieprzowej i warzyw
40min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1h 15min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1h