
Urządzenia i Akcesoria
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Kurczak w harissie
-
500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
-
sól do oprószenia
-
250 g wody
-
2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
-
½ pęczka mięty, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
300 g jogurtu greckiego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
215.7 kcal /
902.5 kJ
Białko
34.9 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
381.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA BLISKIEGO WSCHODU
10 Przepisów
Polska
Polska