Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy

4.4 167 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

Kurczak w harissie
  • 500 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 2 pojedyncze filety)
  • sól do oprószenia
  • 250 g wody
  • 2 - 3 łyżeczki pasty harissa (patrz wskazówka)
Sos jogurtowo-miętowy
  • ½ pęczka mięty, świeżej tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 300 g jogurtu greckiego
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 215.7 kcal / 902.5 kJ
Białko 34.9 g
Tłuszcz 3.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 381.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...