![Sos paprykowy z salami Sos paprykowy z salami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94D1CB40-B5F5-4C55-B775-9F518B6595C4/Derivates/92A9C9E6-5697-42FB-8AC7-49D63FC79B49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 1 czerwona papryczka chili, świeża, bez gniazd nasiennych, przekrojona na pół
- 30 g oliwy z oliwek
- 600 g papryki (czerwonej, zielonej, żółtej), bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 100 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka octu balsamicznego
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - ¾ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 1 szczypta cukru
-
30
g śmietany, min. 30% tłuszczu
lub 30 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu - 80 g salami, pokrojonego w 1 cm paski
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 926 kJ / 222 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sos arrabbiata
40min
Zupa meksykańska i faszerowane papryki
55min
Pisto - hiszpański gulasz warzywny
50 Min
Sos currywurst
25 Min
Paprykarz węgierski z pulpetami drobiowymi na ostro
55min
Sos neapolitański
1h
Jambalaya
1h
Sos amatriciana
50 Min
Sos myśliwski (sos chasseur)
50 Min
Sos puttanesca
45min
Spaghetti ze szpinakiem
30min
Sos pomidorowy
40min