
Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
300 - 400 g kiełbasy wieprzowej, surowej np. metki, bez skóry, pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki ziół włoskich, mieszanych, suszonych
-
½ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
-
100 - 160 g białego wina, wytrawnego
-
3 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
180 g makaronu suchego, typu orzo
-
600 - 700 g wody (patrz wskazówka)
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533 kcal /
2231 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1070 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska