
Urządzenia i Akcesoria
Włoska zupa z kiełbasą i makaronem orzo
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki25 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek10 g
-
kiełbasy wieprzowej, surowej np. metki, bez skóry, pokrojonej na kawałki300 - 400 g
-
ziół włoskich, mieszanych, suszonych2 łyżeczki
-
suszonych płatków chili (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
białego wina, wytrawnego100 - 160 g
-
natki pietruszki, świeżej tylko liście3 gałązki
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
makaronu suchego, typu orzo180 g
-
wody (patrz wskazówka)600 - 700 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
533 kcal /
2231 kJ
Białko
31 g
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
43 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
1070 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JESIENNE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska