Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z wołowiną (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
150 g selera naciowego z odciętymi końcami
-
250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
-
200 g marchewki z odciętymi końcami
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
-
3 liście laurowe, suszone
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego2 łyżeczki liści tymianku, świeżych
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
800 g wody
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.3 mg
Białko
13.1 g
Kalorie
929.3 kJ /
222.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
16.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa z ravioli i wołowiną
30min
Grecka zupa z wołowiną (TM6, TM7)
1h 50min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40min
Biała fasola z chorizo
50min
Hiszpańska zupa z kurczakiem i boczkiem (sopa de picadillo)
1h 20min
Zupa gulaszowa z żurawiną
2h
Gulasz z chorizo, ciecierzycą i makaronem
30min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50min
Czulent z warzywami korzeniowymi i wołowiną (z osłoną noża miksującego)
4h 30min
Gulasz poleszucki
1h 15min
Czosnkowy gulasz z indyka
45min
Toskańska zupa fasolowa
50min