
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g selera naciowego z odciętymi końcami
- 250 g ziemniaków pokrojonych wzdłuż na ćwiartki
- 200 g marchewki z odciętymi końcami
- 150 g cebuli przekrojonej na pół
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g wołowiny gulaszowej pokrojonej w 2 cm kostkę
- 3 liście laurowe, suszone
-
2
łyżeczki liści tymianku, świeżych
lub 1 łyżeczka tymianku, suszonego -
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 800 g wody
- 1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 222.1 kcal / 929.3 kJ
- Białko
- 13.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Węglowodany
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 626.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grecka zupa z wołowiną (TM6)
1 godz. 50 min
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
30 min
Soljanka (solanka) z kapustą i kiełbasą
1 godz. 30 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Zupa rybna z kolendrą
45 min
Solanka z mięsem
2 godz.
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45 min
Węgierska zupa rybna (Halászlé)
55 min
Zupa z wołowiną na ostro
1 godz. 35 min
Gulasz z drobiowych serc i pieczarek
2 godz. 25 min
Gulasz z żołądków drobiowych
1 godz. 40 min
Zupa rybna z warzywami
45 min