Urządzenia i Akcesoria
Makaron ryżowy z kapustą i wołowiną
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
100 g makaronu ryżowego, suchego wstążek
-
300 g kapusty np. spiczastej, białej, pekińskiej lub młodej, bez twardych części, pokrojonej na kawałki
-
10 g oleju rzepakowego
-
50 g cebuli pokrojonej w 5 mm półplastry
-
200 g wołowiny chudej, pokrojonej w paski (4 x 1 cm), osuszonej ręcznikiem papierowym
-
120 g wody plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku, mielonego½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
2 szczypty cukru
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
½ - 1 łyżeczka sosu sriracha (opcjonalnie)
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
1650 kJ /
402 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKIE OBIADY II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pilaw z dzikim ryżem i wieprzowiną
1 godz. 10 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Wieprzowina w sosie z czarnej fasoli
30 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Kurczak Marengo
55 min
Kurczak z kiszoną kapustą i papryką
45 min
Curry z kurczakiem i brązowym ryżem
1 godz. 30 min
Kurczak z makaronem i pesto
30 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min
Orientalny kurczak z makaronem z cukinii
40 min
Pomidorowy gulasz z kurczaka z fasolką szparagową
50 min
Gulasz wieprzowy w stylu greckim
35 min