
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g oliwy z oliwek extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia Varomy
- 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 ½ - 2 ząbki czosnku do smaku
- 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 40 g bułki tartej
- 400 g mięsa wołowego, mielonego
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- 2 łyżeczki soli
-
50
g sera gruyère pokrojonego w 2-3 mm plastry
lub 50 g sera cheddar pokrojonego w 2-3 mm plastry - 25 g liści szpinaku baby, świeżych
- 450 g żółtej papryki pokrojonej na 3-4 cm kawałki
- 4 - 5 liści bazylii, świeżych
-
400
g krojonych pomidorów z puszki
lub 400 g pomidorów pokrojonych na 2-3 cm kawałki - 200 g wody
- 1 szczypta cukru (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 508 kcal / 2128 kJ
- Białko
- 35 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Węglowodany
- 18 g
- Błonnik
- 6.1 g