
Wersje kompatybilne
Aiguillettes de canard marinées, sauce au miel et purée de patates douces aux pois chiches
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La marinade
- 1 gousse d'ail
- 30 g de gingembre
- 60 g de sauce de soja
- 30 g de miel
- 600 g d'aiguillettes de canard réservées dans un récipient
La purée
- 500 g d'eau
- 600 g de patates douces coupées en morceaux
- 150 g de lait
- 40 g de beurre demi-sel
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de pois chiches en conserve
La sauce et la cuisson des aiguillettes
- 80 g d'échalotes coupées en deux
- 20 g de beurre
- 20 g de vinaigre de riz
- 30 g de miel
- 30 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 404.3 kcal / 1698.3 kJ
- Białko
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Sód
- 1079.7 mg