Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 65 g d'eau très froide
- ½ c. à café de sel
- 350 g de tomates (type cocktail, par exemple)
La garniture
- 1 gousse d'ail
- 30 g de sucre roux
- 6 feuilles de basilic frais
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 20 g d'huile d'olive, et un peu pour le moule
- 1 - 2 pincées de sel
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu
- 1 c. à soupe de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 934 kJ / 223 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1h
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2h 30min
Tarte chorizo-tomate
1 Std. 15 Min
Tarte fine feuilletée à la tomate
50 Min
Tarte à partager aux tomates, basilic, olives et chorizo
1h 5min
Crumble aux pêches et au romarin
45 Min
Tarte Tatin
1h
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1 Std. 10 Min
Tarte aux courgettes et au pesto
1 godz. 35 min
Croque-monsieur chèvre et pesto de basilic
35 Min
Tatin d'aubergine
1h 5min
Tarte tatin carotte et ricotta
3h 20min