Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 1 branche de céleri, pelée et en morceaux
- 2 feuilles de laurier frais
- du poivre moulu
- 800 g d'eau
- 1 saucisse, de Montbéliard
- 400 g de poitrine fumée, salée
- 250 g de lentilles vertes du Puy, sèches
- persil frais, ciselé pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3494 kJ / 841 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 54 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saucisse de Montbéliard aux lentilles vertes
55 Min
Porc au caramel, petits pois et riz
1 Std. 10 Min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 Min
Petit salé aux lentilles
1 Std. 10 Min
Petit salé aux lentilles
1h 35min
Pot-au-feu
1h 35min
Petit salé aux lentilles, curry et gingembre
1 Std. 30 Min
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30min
Œuf cocotte aux petits pois et jambon
30min
Sauté de porc aux carottes et riz vapeur
1 Std.
Rougail saucisse et riz
50 Min
Mijoté de lentilles aux carottes et œufs mollets
30min