Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, pelé et coupé en 2
- 100 g de lardons fumés
- 500 g d'eau
- 150 g de petits pois surgelés
- 70 g de beurre, et un peu pour le moule
- 100 g de lait
- 2 œufs
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- du sel
- du poivre moulu
- 100 g de comté, râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2568 kJ / 619 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 46 g
Alternatywne przepisy
Quiche sans pâte aux lardons, salade de carottes
30 min
Quiche épinards et lardons
1h 10 min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15 min
Cake aux tomates séchées et chèvre
45 min
Cake carotte-courgette-chèvre
55 min
Petits cakes au bacon et au fromage
50 min
Cake aux olives, jambon et pruneaux
1h 20 min
Crumble de légumes d'été, filet de bacon et parmesan
50 min
Cake chorizo-courgette
45 min
Cake jambon et boursin
50 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Madeleines jambon-comté
1sa 35 dk