Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglie di salvia fresche
- 200 g di fagioli bianchi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 10-12 ore, ben sciacquati
- 600 g di polpa di pomodoro
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 523.3 mg
Alternatywne przepisy
Fagioli in umido
1h 30min
Lenticchie e salsiccia
2h 55min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Cannellini a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Cottura dei fagioli
11 godz.
Cipolle e aglio insaporiti
20 min
Ceci a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Zuppa di cereali e lenticchie a Cottura Lenta
4 Std. 20 Min
Fagioli alla veneta
1h 30min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12h 10min
Scalogno insaporito (250 g)
20 min
Cipolle dorate (200-300 g)
20 min