![Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta Fagioli all’uccelletto a Cottura Lenta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA6D077B-423B-4596-BF65-F7330F521FC3/Derivates/6aec9292-bcc4-4067-a900-c5298e348359.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 foglie di salvia fresche
- 200 g di fagioli bianchi secchi, precedentemente ammollati in acqua per 10-12 ore, ben sciacquati
- 600 g di polpa di pomodoro
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 698.7 kJ / 167 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 523.3 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagioli
40min
Salamelle con fagioli a Cottura Lenta
4h 30min
Cottura dei fagioli
11 Std.
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30min
Ceci a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Fagioli alla veneta
1 Std. 30 Min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Zuppa di fagioli all’occhio a Cottura Lenta con pane al farro
12óra 10p
Cannellini a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Fagioli in umido
1 Std. 30 Min
Fagioli con le cotiche
1 godz. 45 min
Cipolle piccanti insaporite
20min