![Filetto di manzo sottovuoto in salsa al vino Filetto di manzo sottovuoto in salsa al vino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89eb726e-7165-432b-839f-cd97cca8beee/Derivates/c6caa3ef-4b5b-4c54-b28e-3cff8b38559a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di succo di limone
- 1600 g di acqua
- 4 filetti di manzo 180-200 g l'uno (spessore 3 cm)
- 3 pizzichi di sale
- 1 scalogno a metà
- 30 g di burro
- 200 g di vino passito
- 120 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaio di pepe verde in grani
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3127.5 kJ / 747.5 kcal
- Białko
- 54.7 g
- Węglowodany
- 11.7 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Filetto di manzo sottovuoto con patate e remoulade
1 godz. 30 min
Manzo sottovuoto con patate rosse e salsa bernese di (Lorenzo Biagiarelli)
1hod. 10min
Tonno sottovuoto in salsa teriyaki
55min
Tranci di tonno sottovuoto e crema di topinambur
1 godz. 20 min
Branzino sottovuoto al pepe rosa
1hod. 10min
Manzo Sottovuoto con salsa al cioccolato e melagrana
2h 55min
Capesante con crema allo zafferano sottovuoto
1hod.
Filetto di manzo sottovuoto con salsa bernese
2h 20min
Medaglioni di vitello sottovuoto
2 Std.
Filetti di manzo sottovuoto con burro alle erbe
2h 20min
Salmone sottovuoto alle erbe (per 2 persone)
1 godz. 30 min
Roastbeef Sottovuoto
5 godz. 30 min