Pomodori ripieni e riso al vapore con salsa anacardi e basilico

Pomodori ripieni e riso al vapore con salsa anacardi e basilico

4.3 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Pomodori ripieni
  • 4 pomodori cuore di bue (1000 g circa)
  • 1 cipolla in quarti
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di carota a pezzi
  • 50 g di peperone rosso a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carne trita di manzo
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di paprika dolce
  • 1 cucchiaino di pepe macinato
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • ½ cucchiaino di timo secco
  • 20 g di pangrattato
  • 125 g di mozzarella a fette (5 mm)
  • 160 g di riso
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1200 g di acqua
Salsa agli anacardi e basilico
  • 100 g di anacardi al naturale
  • 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 10 g di succo di limone
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe macinato
  • ½ cucchiaino di zucchero

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 427 kcal / 1787 kJ
Białko 19.7 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 48.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...