Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g białej kapusty, pokrojonej na kawałki
- 60 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 60 g czerwonej cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 50 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
- 50 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
5
g cukru
lub 5 g miodu - ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 256.1 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 4005 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z kiszonych ogórków
15min
Surówka brokułowa całoroczna
10min
Surówka brokułowo-kalafiorowa
5min
Surówka z marchewki i pora
15min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5min
Surówka brokułowa wiosenna
10min
Surówka z kapusty pekińskiej
5min
Surówka z czerwonej kapusty
15min
Surówka z surowego buraka
10min
Surówka z młodej kapusty
20min
Coleslaw
15min