Urządzenia i Akcesoria
Surówka z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
400 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
170 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g jogurtu naturalnego gęstego
-
20 g majonezu (opcjonalnie)
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
779.7 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
350.8 kJ /
83.9 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Węglowodany
18.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowa surówka
10 min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 min
Coleslaw
15 min
Surówka z młodej kapusty
20 min
Surówka z białej kapusty z sosem rzodkiewkowym
10 min
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 min
Surówka z surowego buraka
10 min
Surówka z marchewki i pora
15 min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 min