
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z czerwonej kapusty
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
400 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
-
170 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g jogurtu naturalnego gęstego
-
20 g majonezu (opcjonalnie)
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
83.9 kcal /
350.8 kJ
Białko
2.7 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
18.3 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
779.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO
12 Przepisów
Polska
Polska