Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

4.3 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 400 g czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
  • 170 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g jogurtu naturalnego gęstego
  • 20 g majonezu (opcjonalnie)
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 83.9 kcal / 350.8 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 779.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...