Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

4.3 1.1K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • czerwonej kapusty pokrojonej na kawałki
    400 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
    170 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • jogurtu naturalnego gęstego
    100 g
  • majonezu (opcjonalnie)
    20 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 - 20 g
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 1 ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 83.9 kcal / 350.8 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 1.2 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 779.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...