Surówka z czerwonej kapusty
TM6 TM5

Surówka z czerwonej kapusty

4.3 (989 ocen)

Składniki

  • 400 g czerwonej kapusty, pokrojonej na kawałki
  • 170 g jabłka, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g jogurtu naturalnego, gęstego
  • 20 g majonezu (opcjonalnie)
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
350.8 kJ / 83.9 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
18.3 g
Tłuszcz
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Błonnik
3.9 g
Sód
779.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy