Surówka z kapusty pekińskiej i koperku

Surówka z kapusty pekińskiej i koperku

4.8 4.0K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje

Składniki

  • 20 g cebuli pokrojonej na kawałki
  • 10 g koperku, świeżego tylko liście
  • 250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 g majonezu (patrz wariant)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 121.5 kcal / 508.4 kJ
Białko 2.3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 7.4 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 738.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...