
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
2 porcje
Składniki
-
20 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
10 g koperku, świeżego tylko liście
-
250 g kapusty pekińskiej bez twardych części, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
25 g majonezu (patrz wariant)
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka cukru
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
121.5 kcal /
508.4 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
7.4 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
738.4 mg