Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
- 40 g cebuli, przekrojonej na pół
- 200 g różyczek kalafiora
- 50 g różyczek brokułu
- 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka cukru
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 80 - 100 g majonezu
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę (ok. 150 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 836.1 kJ / 199.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 442.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 Min
Sałatka kalafiorowo-brokułowa
10 Min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 Min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 Min
Surówka brokułowa
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka brokułowa wiosenna
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z młodej kapusty
20 Min