Surówka brokułowo-kalafiorowa
TM6 TM5

Surówka brokułowo-kalafiorowa

4.9 (4.2K ocen)

Składniki

  • ½ pęczka koperku, świeżego, tylko liście
  • 40 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 200 g różyczek kalafiora
  • 50 g różyczek brokułu
  • 100 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 - 100 g majonezu
  • 1 pomidor, pokrojony w kostkę (ok. 150 g)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
836.1 kJ / 199.8 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcz
17.7 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Błonnik
2.2 g
Sód
442.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy