Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wody
- 350 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 200 g wątróbek drobiowych, oczyszczonych
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 bułka, sucha, połamana na kawałki
- 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 100 g cebuli, pokrojonych w ćwiartki
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 408 kJ / 97 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 1.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 Std. 30 Min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2 Std. 15 Min
Pasztet po krakowsku
2h 40min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Paprykarz à la szczeciński
45min
Pasztet
3h
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3h 25min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8h 50min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4 Std. 15 Min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16h
Pasztet na Wielkanoc
2 Std. 10 Min