Urządzenia i Akcesoria
Pasztet z piersi indyka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
25 porcji
Składniki
-
600 g wody
-
350 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g boczku wędzonego, bez skóry i kości wędzonego, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
200 g wątróbek drobiowych oczyszczonych
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
1 bułka, sucha połamana na kawałki
-
100 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
100 g cebuli pokrojonych w ćwiartki
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
408 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
0.2 g
Węglowodany
1.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada rybna ze śliwką zawinięta w boczek
1u. 20min
Śledzie po kaszubsku
13u. 45min
Pasztet babci Uli
8u. 50min
Pasztet wieprzowy zawinięty w boczek
8u. 50min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1u. 30min
Pâté z wątróbek drobiowych z pistacjami
1u. 40min
Pasztet z kaczki z żurawiną
2u. 15min
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
4u. 15min
Pasztet
3u.
Baleron z karkówki
50u. 30min
Pasztet na Wielkanoc
2u. 10min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16u.