Urządzenia i Akcesoria
Ryba po grecku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
500 g filetów rybnych np. dorsza, mintaja, rozmrożonych, odsączonych
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia ryby
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 ¼ - 1 ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
50 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
50 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
150 g białego wina
-
1 puszka pomidorów krojonych (400 g)
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
cytryna (opcjonalnie) ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
850.5 mg
Białko
27.3 g
Kalorie
1274.4 kJ /
304.6 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
15.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Kurczak w galarecie
3 godz.
Karp na słodko w galarecie
7 godz. 35 min
Ryba po kaszubsku
30 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Łosoś w galarecie
3 godz. 50 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 min