Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

4.8 1.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje

Składniki

  • koperku, świeżego tylko liście
    10 g
  • kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki
    450 g
  • cebuli dymki pokrojonej na kawałki
    40 - 60 g
  • rzodkiewek przekrojonych na pół
    5
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    200 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - 1 łyżeczka
  • oleju
    40 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    20 - 25 g
    20 - 25 g białego octu winnego
  • oregano, suszonego (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • cukru
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 147.3 kcal / 616.3 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 14.4 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 645.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...