
Urządzenia i Akcesoria
Surówka z młodej kapusty
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
koperku, świeżego tylko liście10 g
-
kapusty młodej, pokrojonej na 5-6 cm kawałki450 g
-
cebuli dymki pokrojonej na kawałki40 - 60 g
-
rzodkiewek przekrojonych na pół5
-
marchewki pokrojonej na kawałki200 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczka
-
oleju40 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego20 - 25 g
-
oregano, suszonego (opcjonalnie)½ łyżeczki
-
cukru1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
147.3 kcal /
616.3 kJ
Białko
2.4 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
14.4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
645.7 mg