![Tagliatelle z pesto z bobu Tagliatelle z pesto z bobu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35C7AE34-84EF-461D-B708-C98DB5E88B97/Derivates/d5dc58e9-b5e0-4bbc-bd29-b8ed89a69151.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
- woda, do gotowania makaronu
- ¼ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 50 g orzeszków piniowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 150 g bobu, z puszki, odsączonego z zalewy
- 100 g oliwy z oliwek
- ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2699 kJ / 644 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z batatami i szpinakiem
40 Min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40 Min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 Min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 Min
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
35 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 Min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 Min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 Min
Buraczane bułeczki bao z boczniakami
1 Std. 40 Min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 Min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 min