Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle z pesto z bobu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
-
woda do gotowania makaronu
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
50 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g bobu, z puszki odsączonego z zalewy
-
100 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
21 g
Kalorie
2699 kJ /
644 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
7 g
Węglowodany
74 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM5, TM6)
45 min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 min
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min