Tagliatelle z pesto z bobu

Tagliatelle z pesto z bobu

4.1 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g makaronu, suchego, typu tagliatelle
  • woda do gotowania makaronu
  • ¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 50 g orzeszków piniowych plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 150 g bobu, z puszki odsączonego z zalewy
  • 100 g oliwy z oliwek
  • ¼ łyżeczki pieprzu cayenne, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 644 kcal / 2699 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...