
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z batatów z orzechową posypką
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
10 porcji
Składniki
Orzechowa posypka
-
orzechów nerkowca80 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół70 g
-
mieszanych ziół, świeżych np. mięty, natki pietruszki, tylko liście6 - 8 gałązek
-
ziaren sezamu, białego1 łyżka
Zupa krem z batatów
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
ząbki czosnku2 - 4
-
oleju sezamowego, prażonego30 g
-
batatów pokrojonych na kawałki1000 g
-
wody1800 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM4 łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej2 łyżki
-
pasty harissa (opcjonalnie) (patrz wskazówka)½ - 1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1108 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Sód
1013 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Biała zupa chili z kurczakiem; Bułeczki na parze; Lemoniada z kolendry i cytrusów
1 godz.
Zupa krem z batatów i cukinii; Bułki na parze z wegańskim gulaszem
1 godz. 5 min
Zupa dyniowo-paprykowa; Warzywa z pary; Kurczak w kremowym sosie pomidorowym
1 godz.
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa z batatów z pastą curry
25 min
Dyniowa kremowa zupa z pastą curry i prażynkami z makaronu ryżowego
40 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Imbirowy krem z dyni piżmowej
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min