
Urządzenia i Akcesoria
Risotto z boczniakami i szampanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki150 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek30 g
-
boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski100 g
-
boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski250 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
szampana300 g
-
wody500 g
-
ryżu do risotto typu Arborio300 g
-
masła pokrojonego na kawałki30 g
-
sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
642.4 kcal /
2687.9 kJ
Białko
15.3 g
Tłuszcz
27.4 g
Węglowodany
69.8 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
480.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Risotto z dynią i serem
50 min
Risotto z borowikami
35 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z cukinii
45 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min