Urządzenia i Akcesoria
Risotto z boczniakami i szampanem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 ząbek czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski
-
250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
300 g białego wina, wytrawnego300 g szampana
-
500 g wody
-
300 g ryżu do risotto typu Arborio
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
480.9 mg
Białko
15.3 g
Kalorie
2687.9 kJ /
642.4 kcal
Tłuszcz
27.4 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Węglowodany
69.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZAMPAŃSKIE PRZYJĘCIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z kurkami
35 min
Risotto z parmezanem
40 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Risotto z borowikami
35 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Risotto dyniowe z boczkiem
35 min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z dynią i serem
50 min