Risotto z boczniakami i szampanem

Risotto z boczniakami i szampanem

3.7 47 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    150 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski
    100 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
    250 g
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • szampana
    300 g
    300 g białego wina, wytrawnego
  • wody
    500 g
  • ryżu do risotto typu Arborio
    300 g
  • masła pokrojonego na kawałki
    30 g
  • sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 642.4 kcal / 2687.9 kJ
Białko 15.3 g
Tłuszcz 27.4 g
Węglowodany 69.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 480.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...