Śródziemnomorskie kaszotto
TM6 TM5

Śródziemnomorskie kaszotto

3.8 (309 ocen)

Składniki

  • 40 g orzeszków piniowych
  • 70 g cebuli szalotki, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g oliwy z oliwek (patrz wariant)
  • 250 g kaszy jęczmiennej perłowej, grubej
  • 80 g białego wina, wytrawnego
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM, wegańskiego
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), wegańskiego, pokruszona
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu białego, mielonego
  • ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 400 g cukinii, pokrojonej w 0,5 cm półplastry
  • 50 g suszonych pomidorów, w oleju, odsączonych, pokrojonych w 0,5 cm paski
  • 50 g migdałów, w płatkach

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1439.2 kJ / 344.7 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
34.8 g
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
5.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy