Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 - 400 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
500 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
-
1 łyżeczka papryki, mielonej
-
100 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
300 g bulionu warzywnego, płynnego wegańskiego (patrz wariant)
-
1 papryczka chili cayenne, suszona
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka mięty, świeżej tylko liście, posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1050.7 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1084.4 kJ /
259.2 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
30.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Wegański gulasz z boczniaków z kaszą orkiszową z warzywami
45 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegańska kaszanka z czarną soczewicą
1 godz. 30 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Boczniaki à la śledzie z cebulką
24 godz. 15 min
Gulasz z soczewicy i pieczarek
45 min
Wegański gulasz z boczniaków i ciecierzycy
30 min
Wegański bigos z boczniakami
1 godz. 40 min
Wegańskie „flaczki” z boczniaków
40 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min