Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami

Wegańskie „flaczki” z ciecierzycą i boczniakami

4.5 159 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
    300 - 400 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    250 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • boczniaków, świeżych pokrojonych w 2 cm paski
    500 g
  • papryki, mielonej
    1 łyżeczka
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    100 g
  • bulionu warzywnego, płynnego wegańskiego (patrz wariant)
    300 g
  • papryczka chili cayenne, suszona
    1
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • mięty, świeżej tylko liście, posiekane
    1 gałązka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 259.2 kcal / 1084.4 kJ
Białko 10.5 g
Tłuszcz 12.7 g
Węglowodany 30.6 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 1050.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...