
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
ziaren słonecznika100 g
-
komosy ryżowej (quinoa)150 g
-
wody1200 g
-
soli1 ¾ łyżeczki
-
różyczek brokułu przekrojonych na pół300 g
-
marchewki pokrojonej w półplasterki150 g
-
zielonego groszku, mrożonego100 g
-
curry, mielonego3 łyżeczki
-
syropu z agawy2 łyżki
-
skórki z limonki, tartej2 łyżeczki
-
papryczki chili, suszonej, w płatkach½ łyżeczki
-
liści mięty, świeżych4 łodyżki
-
pieprzu, mielonego¼ łyżeczki
-
oliwy z oliwek extra vergine30 g
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1880 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sałatka z kaszy quinoa
40 min
Sałatka z komosy ryżowej (quinoa) z pieczoną dynią i granatem
1 godz.
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 godz.
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50 min
Tabbouleh z komosą ryżową i tuńczykiem
40 min
Quinoa z kurczakiem, groszkiem cukrowym i dressingiem mango
30 min
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka z komosą ryżową, młodą marchewką i soczewicą
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1 godz.
Sałatka z soczewicy
45 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min