
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z komosy ryżowej z ziarnami słonecznika
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
100 g ziaren słonecznika
-
150 g komosy ryżowej (quinoa)
-
1200 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
300 g różyczek brokułu przekrojonych na pół
-
150 g marchewki pokrojonej w półplasterki
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
3 łyżeczki curry, mielonego
-
2 łyżki syropu z agawy
-
2 łyżeczki skórki z limonki, tartej
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
4 łodyżki liści mięty, świeżych
-
¼ łyżeczki pieprzu, mielonego
-
30 g oliwy z oliwek extra vergine
-
15 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
449 kcal /
1880 kJ
Białko
17 g
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZDROWE ODŻYWIANIE
11 Przepisów
Polska
Polska