Urządzenia i Akcesoria
Ratatouille z bobem
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
250 g bobu, świeżego lub mrożonego, uprzednio rozmrożonego
-
60 - 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
200 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
25 g oliwy z oliwek
-
200 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki200 g pomidorów dojrzałych, obranych ze skóry, przekrojonych na pół
-
1 łyżka koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
ryż do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
909.4 mg
Białko
6.9 g
Kalorie
646.4 kJ /
154.5 kcal
Tłuszcz
7.2 g
Błonnik
7.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
20.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30 Min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 Min
Fasolka szparagowa z curry
45 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Pęczotto z pomidorami
50 Min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50 Min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 Std. 20 Min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Faszerowana cukinia z pomidorowym ryżem
1 Std. 10 Min