
Urządzenia i Akcesoria
Tapenada z zielonych oliwek
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
6 porcji
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście2 gałązki
-
bazylii, świeżej tylko liście1 gałązka
-
zielonych oliwek, bez pestek przekrojonych na pół140 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
filetów z anchois, z puszki, solonych (opcjonalnie)2 - 3
-
soli (patrz wskazówka)¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
oliwy z oliwek40 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
100.7 kcal /
421.5 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
9.8 g
Węglowodany
2.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
742.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO PIECZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem
10min
Pesto z bazylii
10min
Guacamole
15min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1h 40min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1h 30min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1h 40min
Pasta z oliwek
5min
Tapenada
5min
Dip z suszonych pomidorów
15min
Pasta z prażonego słonecznika
10min
Pasta śródziemnomorska
15min