Urządzenia i Akcesoria
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
-
250 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki
-
300 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego300 g bobu, świeżego
-
90 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego
-
6 jajek
-
1 łyżka koperku, świeżego tylko liście, drobno posiekanego
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
1053 kJ /
251.5 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
5.8 g
Węglowodany
23.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata ze szparagami
50 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Frittata z jarmużem i ziemniakami
1 godz. 10 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min
Pęczotto z dynią i kurkami
1 godz. 10 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Zapiekanka makaronowa z dynią i serem
1 godz.
Risotto z burakami i balsamico
40 min
Zapiekanka z kaszy gryczanej
1 godz. 40 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min