![Frittata z bobem i młodymi ziemniakami Frittata z bobem i młodymi ziemniakami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7A40729E-94A0-470B-AD30-00509C0B56EC/Derivates/b16b620a-7af9-44c9-a88b-9e5453250a87.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody, plus dodatkowa ilość do nawilżenia papieru do pieczenia
- 250 g ziemniaków, młodych (Ø ok. 4 cm), nieobranych, pokrojonych w ćwiartki
-
300
g bobu, świeżego
lub 300 g bobu, mrożonego, uprzednio rozmrożonego - 90 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oleju rzepakowego
- 6 jajek
- 1 łyżka koperku, świeżego, tylko liście, drobno posiekanego
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1053 kJ / 251.5 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kwiaty czarnego bzu smażone w cieście
30min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 Std. 20 Min
Frittata ze szparagami
50 Min
Tagliatelle z zielonymi szparagami
40min
Frittata cukiniowa
40min
Hummus z bobu
1h
Tarta z dynią
1 Std. 40 Min
Tarta z botwinką i serem feta
1h 45min
Sałatka z bobu i pomidorków z cytrynowym winegretem
30min
Fasolka szparagowa z curry
45min
Rabarbar pod kruszonką
55min