Urządzenia i Akcesoria
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
¾ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 - 1 ½ łyżeczki nasion kolendry
-
3 goździki
-
1 łyżeczka gorczycy
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju rzepakowego
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
400 g mleczka kokosowego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
680 - 720 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (3 puszki)
-
1200 g wody
-
250 g kaszy bulgur
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
891.8 mg
Białko
22.5 g
Kalorie
3062.3 kJ /
731.5 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
21.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
2 godz. 5 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Chana masala
35 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Dal makhani
13 godz. 20 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min