
Urządzenia i Akcesoria
Curry z ciecierzycy i kasza bulgur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
¾ - 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 - 1 ½ łyżeczki nasion kolendry
-
3 goździki
-
1 łyżeczka gorczycy
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju rzepakowego
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
400 g mleczka kokosowego
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
5 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
680 - 720 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy (3 puszki)
-
1200 g wody
-
250 g kaszy bulgur
-
kolendra, świeża tylko liście, do dekoracji
-
1 limonka ekologiczna, pokrojona w ćwiartki, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
731.5 kcal /
3062.3 kJ
Białko
22.5 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
87 g
Błonnik
21.1 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Sód
891.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA W SŁOICZKACH
12 Przepisów
Polska
Polska