![Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/64AAF58E-B365-4519-AB25-822CB908707D/Derivates/0aab83e4-47dd-4ae8-a9a0-1c2b31c084da.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g liści natki pietruszki, świeżych
- 4 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 100 g cebuli szalotki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 600 g żółtej cukinii, pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry z batatami i szpinakiem
40 Min
Penne z dynią i szynką
40 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 Min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 Min
Makaron z makrelą i cytryną
30 Min
Fasolotto z kalafiorem
13 godz. 55 min
Bakłażany bhurta
30 Min
Frittata z cukinią
55min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 Min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 Min
Śródziemnomorskie kaszotto
45 Min
Japońska sałatka ogórkowa z awokado i algami morskimi (Sunomono)
1 Std. 20 Min