Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g liści natki pietruszki, świeżych
- 4 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 100 g cebuli szalotki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 600 g żółtej cukinii, pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 Min
Makaron z bakłażanem i pomidorami
55 Min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40min
Chłodnik z sałaty z marynowaną rzodkiewką i pesto z liści rzodkiewki
25 分钟
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 Std.
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1hod. 5min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Podpłomyk z rabarbarem i gorgonzolą
1 Std.
Sałatka z kurczakiem i czerwoną kapustą
40min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Tofu nuggetsy z pesto pietruszkowo-nerkowcowym i kaszą bulgur
2 Std. 10 Min