
Urządzenia i Akcesoria
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g liści natki pietruszki, świeżych
-
4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
100 g cebuli szalotki
-
50 g oliwy z oliwek
-
30 g białego octu winnego
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
-
600 g żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
216 kcal /
905 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
4 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Cukinia w pomidorach
25 min
Sałatka na ciepło z fasolą i kukurydzą
30 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min
Cukinie z miętą
30 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Frittata z cukinią
55 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min