Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

3.2 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli szalotki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 600 g żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 216 kcal / 905 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...