
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g liści natki pietruszki, świeżych
- 4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 100 g cebuli szalotki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 600 g żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 216 kcal / 905 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g