Urządzenia i Akcesoria
Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego4 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
60 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
60 g oliwy z oliwek
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g wody
-
600 g żółtej cukinii pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.7 g
Kalorie
981.1 kJ /
234.5 kcal
Tłuszcz
18.9 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
9.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM5, TM6)
40 min
Letnie rollsy z sosem z kolendry
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Penne z dynią i szynką
30 min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Frittata z cukinią
55 min
Ryż pieczony z warzywami
1 godz. 30 min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 min
Bataty faszerowane jajkiem z sałatką ze szpinaku
1 godz. 20 min