Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 20 g liści natki pietruszki, świeżych
- 4 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
- 1 ząbek czosnku
- 100 g cebuli szalotki
- 50 g oliwy z oliwek
- 30 g białego octu winnego
- 1 ¼ łyżeczki soli
- ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- 600 g żółtej cukinii, pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 905 kJ / 216 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym
35 min
Makaron z dynią, pieczarkami i szpinakiem
45 min
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
1 Std. 40 Min
Bakłażan w kokosowo-orzeszkowym sosie z ryżem (z osłoną noża miksującego)
45 min
Kremowy makaron ze szparagami i truskawkami
25 Min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą
40 min
Wolno gotowane warzywa korzeniowe z kaszą (z osłoną noża miksującego)
3h 15min
Penne z dynią i szynką
40 min
Ryż pieczony z warzywami
1 Std. 30 Min
Makaron ze szparagami w sosie serowym
45 min
Makaron z brokułem w sosie z gorgonzoli
45 min