Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową
TM6 TM5

Makaron z żółtej cukinii z salsą pietruszkową

3.2 (54 oceny)

Składniki

  • 60 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 5 - 10 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 20 g liści natki pietruszki, świeżych
  • 4 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g cebuli szalotki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 30 g białego octu winnego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • ½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 500 g wody
  • 600 g żółtej cukinii, pokrojonej w długie, cienkie wstążki (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
905 kJ / 216 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy