Urządzenia i Akcesoria
Frittata z cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
300 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
¾ - 1 łyżeczki soli
-
30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
3 jajka
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
8 - 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
409.3 kJ /
97.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3h
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min
Mini frittaty z warzywami
35min
Cukinie z miętą
30min
Muffinki pomidorowe z serem feta
40min
Pełnoziarnista tarta z łososiem, szpinakiem i pomidorkami
1h 45min
Muffinki brokułowe z szynką
1h
Wytrawne muffiny cukiniowe
1h 10min
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40min
Frittata cukiniowa
40min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35min
Omlet z jarmużem
35min