Urządzenia i Akcesoria
Frittata z cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
-
300 g cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
-
¾ - 1 łyżeczki soli
-
30 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
3 jajka
-
70 g mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
8 - 10 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
457.8 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
409.3 kJ /
97.8 kcal
Tłuszcz
2.8 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Scones z camembertem
45 min
Frittata ze szparagami
50 min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą, szpinakiem i gorgonzolą
45 min
Muffinki brokułowe z szynką
1 godz.
Wytrawne muffiny cukiniowe
1 godz. 10 min
Cytrynowy pęczak z fasolką szparagową, szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 5 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki szpinakowe z dipem serowo-paprykowym
40 min
Frittata cukiniowa
40 min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50 min
Frittata Caprese
30 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min