
Urządzenia i Akcesoria
Frittata z cukinią
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę40 g
-
cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki300 g
-
soli¾ - 1 łyżeczki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół30 g
-
jajka3
-
mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)70 g
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół8 - 10
-
wody500 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
97.8 kcal /
409.3 kJ
Białko
6.5 g
Tłuszcz
2.8 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
457.8 mg