Frittata z cukinią

Frittata z cukinią

3.4 112 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • sera feta pokrojonego w 1 cm kostkę
    40 g
  • cukinii pokrojonej na 4 cm kawałki
    300 g
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczki
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    30 g
  • jajka
    3
  • mąki z ciecierzycy (patrz wskazówka)
    70 g
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    8 - 10
  • wody
    500 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 97.8 kcal / 409.3 kJ
Białko 6.5 g
Tłuszcz 2.8 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 457.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...