
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g orzeszków pistacjowych, łuskanych
-
15
g masła
lub 15 g masła klarowanego - 130 g liści szpinaku, świeżych
- 180 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- 60 g śmietany, 36% tłuszczu
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¼ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 158 kcal / 661 kJ
- Białko
- 7.6 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Dorsz w panierce z pietruszki na soczewicy z warzywami
1 godz. 10 min
Pieczarki zapiekane z kozim serem
50 min
Gremolata z parmezanem
5 min
Frittata ze szparagami
50 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Pieczarki faszerowane szpinakiem i parmezanem
40 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min