Urządzenia i Akcesoria
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g orzeszków pistacjowych, łuskanych
-
15 g masła klarowanego15 g masła
-
130 g liści szpinaku, świeżych
-
180 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.6 g
Kalorie
661 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z indykiem i awokado
35 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Szpinakowe gryczotto z kurkami
30 min
Frittata ze szparagami
50 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Bakłażany nadziewane kaszą kuskus
50 min
Frittata z groszkiem i pomidorowym chutneyem
1 godz. 25 min
Ziołowa frittata z ricottą
55 min
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
1 godz. 20 min
Sałatka tabbouleh z granatem i orzechami
35 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Frittata niskowęglowodanowa
40 min