Urządzenia i Akcesoria
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
30 g orzeszków pistacjowych, łuskanych
-
15 g masła klarowanego15 g masła
-
130 g liści szpinaku, świeżych
-
180 g sera ricotta pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
60 g śmietany, 36% tłuszczu
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
7.6 g
Kalorie
661 kJ /
158 kcal
Tłuszcz
13.7 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowe gratin z jarmużu
55 min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Duo z buraka
35 min
Mini frittaty z warzywami
35 min
Terrina z łososia i ricotty
4 godz. 35 min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1 godz. 30 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Crostini z kozim serem i pastą z groszku
25 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Frittata niskowęglowodanowa
40 min