Urządzenia i Akcesoria
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
10 porcji
Składniki
-
4 ząbki czosnku
-
50 g filetów z anchois, w oleju odsączonych z zalewy
-
400 g czarnych oliwek, bez pestek
-
100 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
100 g tuńczyka, w sosie własnym odsączonego z zalewy
-
10 g brandy10 g koniaku (opcjonalnie)
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
759 kJ /
181 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Węglowodany
2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pasta z oliwek
5 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Tapenada
5 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min
Meksykańska pasta z fasoli
20 min
Pasta z bakłażana
55 min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25 godz. 20 min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 godz. 10 min
Pasta pomidorowa z bazylią i serem feta
10 min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta z tuńczyka
20 min