Zupa selerowo-gruszkowa

Zupa selerowo-gruszkowa

4.0 120 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 400 g gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 600 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 100 g białego wina, wytrawnego
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g śmietany, 18% tłuszczu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 264 kcal / 1104 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...