Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 400 g gruszek, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 400 g selera naciowego, pokrojonego na kawałki
- 50 g oliwy z oliwek
- 600 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 100 g białego wina, wytrawnego
- ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
- ¾ - 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 250 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1104 kJ / 264 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50min
Zupa selerowa aksamitna
25min
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Zupa krem z zielonego ogórka
25min
Zupa marchewkowa z imbirem
50min
Zupa krem z porów
30min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min