
Urządzenia i Akcesoria
Zupa selerowo-gruszkowa
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
gruszek bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki400 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki400 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
białego wina, wytrawnego100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli¾ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
śmietany, 18% tłuszczu250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
264 kcal /
1104 kJ
Białko
2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1 godz. 30 min
Sycąca zupa krem z fasoli z jabłkiem i majerankiem
45 min
Zupa marchewkowa z imbirem
50 min
Krem z warzyw i gruszki z pulpetami z serem
45 min
Zupa krem z jarmużu
30 min
Zupa krem z topinamburu i pora
1 godz.
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa cukiniowa z bazylią i orzechami nerkowca
20 min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min