Urządzenia i Akcesoria
Ma po dou fu (mapo tofu)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions
Składniki
-
vegetable oil2 tsp
-
piece fresh ginger peeled and cut into thin slices2 cm
-
pork mince80 g
-
Shaoxing wine (Chinese cooking wine)1 tsp
-
ground Szechuan pepper (see Tips)1 tsp
-
chilli powder½ tsp
-
extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)400 - 450 g
-
garlic cloves cut into thin slices30 g
-
chilli paste (see Tips)½ tsp
-
red chilli oil (see Tips)1 tsp
-
water80 g
-
light soy sauce1 tsp
-
dark soy sauce2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
304.5 mg
Białko
18.1 g
Kalorie
905.2 kJ /
215.5 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hakka Yam Abacus
20 min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Mapo tofu
15 min
XO sauce
1 godz. 50 min
Tofu Balls
35 min
Taiwanese sticky rice
1 godz. 40 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min