![Radish cakes Radish cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84E069EB-3C09-41F6-AB44-DF7FE29D0951/Derivates/DFB02DD4-FF52-40A4-8A26-1B5F021F52FE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g water
- 200 g plain flour
- ¾ tsp salt
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into thin slices (separate white and green parts)
- 10 g dried shrimp (see Tip)
- 180 g pork fillet, cut into thin strips (5 mm)
- 200 g daikon, peeled and cut into cubes (5 mm)
- 1 tsp white sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- soy sauce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1006 kJ / 239 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 godz. 10 min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20min
Savory Turnip Cake
26h 55min
Hot and sour soup
55min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min
Pineapple buns
9 Std. 50 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Dou sha (red bean paste)
49h 10min
Vinegar Pork Knuckle
3 Std. 15 Min
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Pig's Stomach And White Pepper Soup
3 Std. 15 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min