Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)

Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)

4.5 113 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • vegetable oil
    20 g
  • fresh ginger peeled and cut into thin slices
    10 g
  • pork ribs cut into pieces (4-5 cm - see Tips)
    500 g
  • rock sugar broken into pieces (1-2 cm - see Tips)
    50 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    30 g
  • rice wine vinegar
    50 g
  • light soy sauce
    15 g
  • dark soy sauce
    15 g

Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 1650 kcal / 6931.6 kJ
Białko 98 g
Tłuszcz 113.4 g
Węglowodany 63.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 38.7 g
Sód 1994.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...