Urządzenia i Akcesoria
Indonesian yellow spice paste
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
500 g
Składniki
-
garlic clove100 g
-
eschalot100 g
-
candlenuts toasted100 g
-
lemongrass cut into thin slices100 g
-
fresh ginger cut into thin slices50 g
-
fresh galangal cut into thin slices50 g
-
fresh turmeric cut into pieces40 g
-
vegetable oil125 g
-
water125 g
-
sea salt adjust to taste1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 g
Sód
1950.2 mg
Białko
24.3 g
Kalorie
9682 kJ /
2314.1 kcal
Tłuszcz
204 g
Błonnik
25 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Węglowodany
133.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kam Heong Chicken
1 godz. 20 min
Hainanese chicken and rice
1 godz. 50 min
Indonesian red spice paste
45 min
Balinese Betutu chicken
5 godz. 35 min
Indonesian white spice paste
35 min
Madurese Chicken Satay
1 godz. 30 min
Portuguese green eggs
50 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Sambal Kangkung
10 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min