Urządzenia i Akcesoria
Soto Betawi (Beef coconut soup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions
Składniki
-
beef chuck steak cut in pieces (3 cm)500 g
-
Indonesian white spice paste room temperature100 g
-
white cardamom pods2
-
lemongrass bruised60 g
-
makrut lime leaves4
-
fresh salam leaves2
-
ground coriander½ tsp
-
Beef stock paste1 tsp
-
sea salt adjust to taste10 g
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
-
water1200 g
-
potatoes cut in cubes (2 cm)200 g
-
full cream milk100 g
-
coconut milk100 g
-
tomatoes cut in cubes (2 cm), to serve2
-
ketjap manis to serve30 g
-
limau (limes), juice only, to serve2
-
emping cracker (melinjo cracker) to serve30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2196 mg
Białko
43.5 g
Kalorie
2255.8 kJ /
539.1 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir Fried Romaine Lettuce with Prawns
Keine Bewertungen
Sup Daging (Beef Slice Soup)
Keine Bewertungen
Pad Thai
45 Min
Beef Rendang
1 Std. 35 Min
Indonesian yellow spice paste
40 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 Min
Indonesian white spice paste
35 Min
Balado Eggplant
50 Min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 Min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 Std. 40 Min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Ayam Paprik
30 Min