Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef chuck steak, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 2 white cardamom pods
- 60 g lemongrass, bruised
- 4 makrut lime leaves
- 2 fresh salam leaves
- ½ tsp ground coriander
- 1 tsp Beef stock paste
- 10 g sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1200 g water
- 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 100 g full cream milk
- 100 g coconut milk
- 2 tomatoes, cut in cubes (2 cm), to serve
- 30 g ketjap manis, to serve
- 2 limau (limes), juice only, to serve
- 30 g emping cracker (melinjo cracker), to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255.8 kJ / 539.1 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 2196 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oil Free Honey Soy Chicken Cubes
15 Min
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 godz. 35 min
Madurese chicken satay
1 Std. 30 Min
Lamb tikka with spicy eggplant
Pas d’évaluation
Steamed Pork Belly in Lotus Leaf
1 Std. 30 Min
Indonesian red spice paste
45 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Kaiser rolls filled with cheesy chicken filling
40min
Indonesian yellow spice paste
40min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1h 50min
Indonesian white spice paste
35 Min