Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef chuck steak, cut in pieces (3 cm)
- 100 g Indonesian white spice paste, room temperature
- 2 white cardamom pods
- 60 g lemongrass, bruised
- 4 makrut lime leaves
- 2 fresh salam leaves
- ½ tsp ground coriander
- 1 tsp Beef stock paste
- 10 g sea salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1200 g water
- 200 g potatoes, cut in cubes (2 cm)
- 100 g full cream milk
- 100 g coconut milk
- 2 tomatoes, cut in cubes (2 cm), to serve
- 30 g ketjap manis, to serve
- 2 limau (limes), juice only, to serve
- 30 g emping cracker (melinjo cracker), to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2255.8 kJ / 539.1 kcal
- Białko
- 43.5 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 2196 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Agedashi tofu
30 min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Indonesian green spice paste
40 min
Indonesian red spice paste
45 min
Chicken Tikka Masala Pasta
45 min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Pad Thai noodles with prawns
30 min
Tomato-egg drop soup
20 min
Miso chicken noodle soup (Diabetes)
30 min
Indonesian white spice paste
35min