Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g black glutinous rice (see Tips)
- 1000 g water, plus extra to soak
- 50 g palm sugar (see Tips)
- 50 g raw sugar (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 585.8 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 10.3 mg
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1h 40min
Yu wan tang (fish ball soup)
40 min
Red bean ice cream
29hod. 50min
Pork Balls
20 Min
Rice Congee
4h 5min
Ikan Bilis Seasoning Powder
40 min
Mapo Tofu
35 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13 Std.